Today.ua

Прес-секретар Пентагону може втратити посаду через зловживання повноваженнями

Прес-секретар Пентагону Дана Вайт підозрюється у зловживанні посадовими повноваженнями. Рослідування щодо її справи проводиться вже протягом кількох тижнів.

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на джерела.

«Дана Вайт, політпризначенець адміністрації Трампа, яка є провідним прес-секретарем Пентагону, протягом кількох тижнів була об'єктом розслідування після того, як проти неї було подано кілька скарг», - йдеться у повідомленні.

Окрім цього зазначається, що розслідуванням займається офіс генерального інспектора Міноборони США. Тексти скарг повідомляють, що Вайт змушувала підлеглих виконувати доручення особистого характеру, наприклад, ходити у пральню й аптеку, відвозити її додому в погану погоду чи приносити обід.

Деякі співробітники також заявляють, що прес-секретар змушувала їх працювати над своєю заявкою на іпотеку та іншими особистими документами, організовувати відпустку і відвідування салону краси, а на тих, хто скаржився на подібні доручення, чекала помста.

Проте не всі працівники дотримуються такої думки. Деякі вважать, що Вайт була надто зайнята протягом дня, тому добровільно виконували подібні доручення. Але це все одно порушує правила Пентагону, адже в них сказано, що посадова особа не може доручати працівникам відомства завдання, не пов'язані з виконанням професійних обов'язків.

Дана Вайт була призначена прес-секретарем Пентагону в 2017 році. Вона є підлеглою безпосередньо глави відомства Джеймса Меттіса. Йому і будуть передані результати внутрішнього розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ