Today.ua

Представників Канади запросили бути спостерігачами на виборах 2019 року в Україні, - Геращенко

Як повідомила віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко на сторінці у Facebook, представники української парламентської делегації в Парламентській Асамблеї НАТО запросили канадських колег в якості спостерігачів на вибори 2019 року в Україні.

"Приймаю зауваження від канадських друзів, що і парламентська група дружби може і повинна більше робити для активізації економічних зв'язків між країнами. Запросила канадських друзів в наступному році приїжджати спостерігачами на президентські та парламентські вибори в Україні", - написала представник Президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

Геращенко також зазначила, що посол України при НАТО провів зустріч з представниками української громади в Галіфаксі.

"Особливо раділа побачитися з великим другом України, президентом КУ Канади Павлом Грод. Подякувала українській діаспорі за велику роботу по відновленню історичної пам'яті про страшну трагедію Голодомору, за нашу спільну роботу, щоб у всьому світі Голодомор визнали геноцидом проти українців. Розповіла про ситуацію на фронті, обмінялися думками щодо того, як працює ЗВТ з Канадою", - додала віце-спікер Верховної Ради України.

- З 1 серпня 2017 року між Україною і Канадою заробила зона вільної торгівлі, - повідомив порталу Today.ua ліцензований імміграційний консультант з Монреаля Віталій Синиченко. - ЗВТ передбачає зняття торгових обмежень і повне скасування торгових мит на основні групи товарів протягом пільгового періоду 3 - 7 років. Близько 98 відсотків українських товарів можна ввозити до Канади без мита.

Нагадаємо, Канада засудила вибори в ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ