Today.ua

“Повинні платити“: Росія висунула Україні нові вимоги по Донбасу

Після повернення з Росії в Україну військовополонених моряків та політв'язнів, в Москві заявили, що для вирішення «накопичених комплексних проблем на південному сході України», Київ повинен вжити ряд певних дій.

«Для успішного вирішення накопичених комплексних проблем на південному сході України місцевим жителям потрібно, перш за все, відчути зміну ставлення до себе з боку Києва, яке б виражалося в припиненні обстрілів, скасуванні торговельно-економічної і транспортної блокади, відновленні соціальних виплат та пенсій», — заявили російські дипломати.

У Росії також зазначили, що обмін полоненими став «позитивним сигналом». Не забули при цьому назвати російсько-українську війну на Донбасі «внутрішньоукраїнських конфліктом».

Після повернення з Росії в Україну військовополонених моряків і українців-політв'язнів президент України Володимир Зеленський заявив, що це «перший крок до припинення війни».

«Ми домовилися про перший етап у розблокуванні нашого діалогу і перший етап про припинення війни, повернення наших військовополонених, наших моряків, наших територій», — заявив Володимир Олександрович.

Світові лідери також позитивно оцінили довгоочікуваний обмін полоненими, вважаючи його початком діалогу між Україною та Росією. Нагадаємо, 7 вересня 2019 року між Україною і Росією відбувся масштабний обмін полоненими. В Україну повернулися 35 наших співвітчизників, у тому числі військовополонені українські моряки. Обмін відбувся у форматі «35 до 35».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ