Today.ua

Повернувся з Дубая: хто зустрічав Порошенка в Україні

У вівторок, 6 серпня, лідер партії "Європейська солідарність", екс-президент Петро Порошенко таємно повернувся в країну. Відомо, що о 20:35 за київським часом він вилетів з пункту відправлення і прибув в Київ у середу о 02:30 ночі. Його особистий літак приземлився в Жулянах.

"Борту Номер OH-WIK. Рейс JEF11. Він стояв мабуть на Мальдівських островах. Так як колись Порошенко на цьому ж борту летів тиждень тому з Києва, то як раз після Дубая літак зник з радарів. І протягом тижня ніде більше не світився", - повідомило джерело в Держприкордонслужбі.

Журналістам вдалося сфотографувати, як Порошенко біля аеропорту зустріли два "Мерседеса". За номером однієї з машин видно, що це саме автомобіль екс-президента. Саме цей "Мерседес" привозив Порошенко на допит в ДБР.

Можливою причиною повернення Порошенка в Україну стало нова справа в ДБР про його офшори в Панамі. Слідчі почали в терміновому порядку розслідувати, яким чином гроші Порошенка опинилися в Панамі і чому ці гроші ніде не світяться. Буквально в лічені тижні Порошенко можуть заморозити офшори, про що вже повідомлені офіційні представники США та ФБР.

Нагадуємо, юрист Андрій Портнов розповів про те, що спеціальний прокурор республіки Панама офіційно порушив кримінальну справу стосовно злочинів у вигляді відмивання доходів проти колишнього президента України Петра Порошенка. Мова йде про те, що Порошенко і його оточення використали Панаму для приховування злочинних доходів, активів і власності, несплати податків до українського бюджету і відмивання викрадених у української держави коштів.

Як повідомлялося, в партії "Європейська Солідарність" заявили, що їхній лідер не має ніяких компаній в Панамі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ