Today.ua

“Поверніть нас додому“: понад 700 українців не можуть вилетіти з Єгипта через коронавірус

Через карантин, оголошений в Єгипті у зв'язку із виявленням коронавірусу у двох туристів, 730 українців опинилися ізольованими в Єгипті. На тлі цього громадяни України, які не можуть повернутись додому, звернулись до Володимира Зеленського.

Прессекретарка МЗС України Катерина Зеленко повідомила, що всі туристи готелю Reech Oasis Beach Hotel, серед яких 730 українських громадян, були поміщені на 14-денний карантин і не зможуть покинути територію готелю.

При цьому один з туристів повідомив, що тим часом італійців спокійно випускають, хоча вони також мають залишатись на карантині.

"Керівництво готелю не підтверджує офіційно інформацію (про виявлення коронавірусу в одного з відпочивальників - ред.). Карантин запровадили з 21.30 (14 березня - ред.), При цьому автобуси регулярно забирають і вивозять італійських туристів, які також повинні перебувати на карантині", - розповів українець Валерій Стрілець в коментарі українським журналістам.

За його словами, туристів на карантині годують, але не за тарифом "all inclusive", а за тарифом "сухпай". Якщо потрібні ліки або підгузки та дитяче харчування - в готелі готові надати все необхідне.

На тлі цього кинуті в Єгипті українські туристи звернулися до президента Володимира Зеленського. Жінки, які вже більше доби не можуть повернутися на батьківщину, розповіли, що авіакомпанія Sky Up скасувала всі рейси, і вони не знають, коли зможуть повернутися в Україну. При цьому туристичний оператор Join UP, за їхніми словами, теж не займається питанням повернення українок додому.

"Ми не маємо ніякої інформації, коли ми повернемося. Ми звичайно відпочиваємо в гарному готелі, але ми всі маємо сім'ї, маємо дітей, які нас вдома чекають, і ми не знаємо, коли ми потрапимо додому і що з нами буде. Допоможіть будь-ласка нам. Візьміть на особистий контроль цю ситуацію", - сказали українки у зверненні до Зеленського.

Нагадаємо, в суботу, 14 березня, в Україні було зафіксовано четвертий випадок захворювання смертельним коронавірусом COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ