Today.ua

Повернення Криму і припинення війни на Донбасі: Зеленський висунув жорсткі умови повернення Росії в G8

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що з березня 2014 року на території України триває війна, а Крим досі окупований Російською Федерацією. Тому повертати Росії в G8 («Велику вісімку»), вважає Зеленський, можна тільки після повернення Криму Україні, припинення війни на Донбасі і звільнення політв'язнів та українських моряків. Володимир Зеленський у Facebook нагадав, що Росія була виключена зі складу «Великої вісімки» після окупації українських Криму і Донбасу.

«Повернення окупованого Криму, припинення бойових дій на Донбасі і звільнення понад 100 політичних в'язнів і українських моряків, яких утримує Кремль, буде справжнім серйозним сигналом світу про те, що Росія готова знову зайняти своє місце в порядку денному високої дипломатії», — підкреслив президент України.

Володимир Зеленський також подякував країнам, які послідовно підтримують Україну в відстоювання територіальної цілісності і суверенітету.

Користувачі соцмереж ввічливо підтримали президента.

[gallery td_select_gallery_slide="slide" ids="79446,79447,79448"]

Раніше президент Франції Емманюель Макрон заявив, що якщо Росія докладе зусилля по реалізації Мінських угод, тоді повернення до формату G8 цілком можливо.

Нагадаємо, Володимир Зеленський може пустити літаки в Росію і поїзди до Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ