Today.ua

Потрібно приманювати “пряником“: Гордон розповів, як повернути Донбас

Відомий український журналіст Дмитро Гордон розповів, як можна викликати у жителів підконтрольних бойовикам територій Донбасу бажання повернутися в склад України. За його словами, жителів окупованих територій потрібно приманювати "пряником", а не "батогом". Такий рецепт він вважає найбільш дієвим.

"Людей потрібно залучати успішною економікою, а не змушувати повернутися в Україну насильницькими діями. Пізно діяти так, все. Тільки "пряником", - вважає Гордон.

Журналіст додав, що потрібно створити в Україні таку економіку, "щоб у всіх навколо від заздрості роти посводило". Тоді люди самі захочуть повернутися.

"...Щоб вони подумали: "Боже мій, а чому ж ми так не живемо, як українці?" Щоб жителі Донбасу і Криму дуже захотіли повернутися, побачивши наші успіхи в економіці. Коли у нас буде така економіка, нам не потрібно буде вводити танки, щоб повернути свої території, нам не доведеться нічого іншого робити – люди самі прийдуть", - зазначив журналіст.

Раніше в одному з інтерв'ю Гордон розповів про своє ставлення до Володимира Зеленського. За словами Гордона, він вірить в те, що Зеленський не залежить ні від Коломойського, ні від інших впливових людей нашої країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ