Today.ua

Потап відповів на звинувачення щодо несплати податків

Український репер та продюсер Потап відповів заступнику голови Державної фіскальної служби Євгену Бамбізову на звинувачення у свою адресу з приводу несплати податків. Як відомо, в мережі розгорівся скандал після того, як чиновник опублікував на своїй сторінці в Facebook список українських зірок, які нібито відмовляються платити податки.

Серед недобросовісних платників податків опинилися DZIDZO, KAZKA, Камалія, Андрій Хливнюк, Амадор Лопес, Марія Яремчук, MARUV, Tayanna, та інші. Всі вони заявили, що справно сплачують податки і не відхиляються від своїх обов'язків перед державою.

Потап також заявив, що він зразковий платник податків. І всі його підопічні (гурт "Время и Стекло" і MOZGI) також не мають жодних заборгованостей перед фіскальною службою.

"6 або 7 років ми ходимо в податкову, і все платимо. Щодо моїх підлеглих, вони всі сумлінні платники податків. Позитив, можливо, через зайнятість у двох колективах не встиг дійти до податкової, але обов'язково це зробить. Я вважаю це питання дуже принциповим як керівник компанії, це дуже важливо", – зазначив він.

Очільник столичної податкової служби Людмила Демченко прокоментувала сформовану ситуацію. Вона повідомила, що в Києві зареєстровано 112 відомих, публічних людей, з них 24 – народні артисти. Багато з них справно сплачують всі податки, а ті, хто ще не встиг подати декларацію, мають час зробити це до 1 липня.

"Нинішня кампанія декларування показала нам яскраві приклади, коли декларували і відомі, публічні люди. В наш центр обслуговування приходив Монатік. До речі, він перший задекларував та сплатив податки через електронний кабінет. В Печерській податковій у нас був такий відомий відвідувач, як Олег Винник, який також прийшов та задекларував свої доходи. Левова частка артистів отримують доходи за межами України, і це також регламентується окремо. На сьогодні ще рано говорити, хто є добропорядним платником, а хто не зовсім. Хоча кампанія офіційно закінчена 2 травня, але фактично ще до 1 липня будь-яка фізична особа, яка не встигло подати декларацію, подасть її і сплатить штраф всього 170 гривень", - зазначила Демченко.

Раніше продюсер Потап поділився секретом свого схуднення на 20 кг За чотири місяці артистові вдалося привести себе у форму завдяки спеціально розробленій індивідуальній дієті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ