Today.ua

Послаблення карантину в Україні: стало відомо, коли поновлять міжміські перевезення

Зі вчорашнього дня, 11 травня, в Україні почали послаблювати карантин, в рамках чого було знято низку обмежень. Зокрема, тепер дозволена робота перукарень, салонів краси, невеличких магазинів, відвідування парків т .д. Однак жодних конкретних прогнозів щодо поновлення роботи громадського транспорту, а також руху автобусів та поїздів, які здійснюють міжміські перевезення, не було.

Наразі ж відомо, що відкриття пасажирського сполучення в Україні буде відбуватися в три етапи. В першу чергу влада дозволить міські та приміські перевезення.

Джерела в Міністерстві інфраструктури повідомили журналістам, що з 22 травня в країні дозволять здійснювати міські автоперевезення (за винятком маршрутних таксі), і приміські перевезення (в межах району).

Вже з з 29 травня буде знято обмеження на автоперевезення всередині області. Також пасажирам стануть доступні до 50% приміських поїздів, 42 пари поїздів далекого прямування "Інтерсіті+" та "Нічний експрес". Передбачається, що в західному напрямку буде доступно 11 пар, в південному - 10, в дніпровському - 6, в східному - 12, в азовському - 3. Відновиться і внутрішнє авіасполучення.

Запуск міжобласних і міжнародних автомобільних перевезень заплановано розпочати після 9 червня. З 12 червня планується запуск всіх приміських поїздів, які курсуватимуть в світлий час доби, а також всіх пасажирських поїздів згідно з графіком.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про продовження карантину після 22 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ