Карантин в Україні продовжили до 22 травня, однак вже з 11 травня обмежувальні заходи почнуть поступово послабляти. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я України.
Також у МОЗ розповіли про правила, яких громадяни мають дотримуватись під час послаблення карантинних заходів.
Зокрема, відвідувачам закладів громадського харчування буде заборонено брати меню в руки, а власники кафе і ресторанів повинні будуть забезпечити свій персонал засобами індивідуального захисту.
Також, за даними МОЗ, перед початком робочого дня всьому персоналу будуть міряти температуру. Якщо температура виявиться вище 37,2 - такого співробітника зобов'язані не допускати до роботи, як і людей з ознаками респіраторних захворювань.
Повноцінно заклади громадського харчування не розпочнуть роботу - їжу можна буде взяти тільки на винос за попередніми замовленням. При цьому дозволять відкрити літні майданчики під відкритим небом, але між столами повинна бути дистанція 1,5 м, а за кожним столиком може розміщуватися не більше двох осіб.
Крім того, на вході до закладів власникам необхідно буде розмістити антисептики, а адміністрація або персонал мають контролювати, щоб не утворювалось черг.
Раніше повідомлялось, що карантин в Україні можуть продовжити до вересня.