Today.ua

Послаблення карантину: кому заборонять їздити в метро і які будуть штрафи

В рамках послаблення карантину з 25 травня в столиці запустять роботу метро. Незважаючи на те, що рівень захворюваності в Києві залишається одним з найвищих в Україні, місцева влада вирішила полегшити людям проблему з транспортом. Побоювання з приводу нової хвилі захворюваності коронавірусом залишаються, але щоб цього уникнути, до пасажирів підземки висунули ряд вимог.

Зокрема, з понеділка в метро не будуть пускати людей без захисних масок і рукавичок. Пасажирів з симптомами респіраторних захворювань також настійно просять не сідати в підземку. Дотримання соціальної дистанції буде обов'язковою вимогою для проїзду. Люди, які зайшли в метро, повинні будуть дотримуватися дистанції в 1,5 метра. За недотримання цієї відстані будуть виписуватись штрафи. Їх розмір ще не відомий. За порушення правил карантину на першому етапі пом'якшень українців штрафували за порушення на 17 тис. гривень.

За словами прес-секретаря київського метрополітену Наталії Макогон, метро в столиці буде працювати з 25 травня в звичайному режимі без змін у графіку. Користуватися підземкою зможуть усі бажаючі без необхідності наявності спецперепусток, як планувалося раніше. Пересуватися по підземці потрібно буде строго за спецрозмітці, яка вже нанесена на перонах станцій і біля кас.

Метро в Дніпропетровську і Харкові також запрацює вже з понеділка. Питання з пробками на дорогах у години пік незабаром вирішиться, адже українці, які вийшли з карантину, зможуть добиратися на роботу, як раніше.

Раніше повідомлялося, що буде з цінами на проїзд громадським транспортом після пом'якшення карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ