Today.ua

Послаблення карантину в Україні: коли і де відкриваються продуктові ярмарки

Продуктові ринки запрацювали в Україні ще два тижні тому, а тепер підійшла черга до відкриття сезонних і сільськогосподарських ярмарків. Їх робота відновиться вже з понеділка, 25 травня. Принаймні, ярмарки запрацюють в Києві. Про це рішення повідомили в КМДА.

Відзначається, що на ярмари пускатимуть тільки людей у захисних масках. Торгові точки повинні розташовуватися на відстані не менше трьох метрів одна від одної, що забезпечить дотримання соціальної дистанції між покупцями. Також кожній торговельній точці дозволено буде реалізовувати продукцію одного напрямку. Перед продавцями встановлять захисні пластикові або плівкові екрани, щоб уникнути прямого контакту з покупцем.

Враховуючи карантинний режим, всі продавці мають суворо дотримуватися всіх заходів безпеки - працювати в засобах захисту, дотримуватися дистанції і проводити регулярну дезінфекцію свого робочого місця. Перевіряючі щодня будуть спостерігати за роботою ярмарків, і в разі порушень закривати торговельні точки.

Ринки в столиці почали відкривати з 12 травня. Разом з ринками запрацювали літні майданчики кафе і ресторанів, проте лише ті, які відповідають санітарним вимогам.

Нагадаємо, 23 травня в Києві після першого етапу реконструкції відкрився зоопарк. За словами мера Віталія Кличка, на вході в зоопарк проводиться температурний скринінг відвідувачів. Також на територію пускають обмежену кількість людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ