Today.ua

Посів огірків у відкритий ґрунт: яких умов потрібно дотримуватись, щоб отримати хороший урожай

Огірки можна сіяти одразу в ґрунт, а можна заздалегідь підготувати розсаду, що ще краще. Адже насіння огірків не завжди сходить. Досвідчені городники поділилися лайфхаками, як зробити так, щоб огірки проросли та дали добрий урожай.

Зазвичай насіння огірків проростає у відкритому ґрунті дуже швидко, за 1-3 дні. Для цього їм необхідна правильна температура - не нижче +15 градусів і не вище +29 градусів. Грунт при цьому повинен бути вологим, але в міру мокрим, щоб насіння не зацвіло і не захворіло.

Якщо температура вночі опускається нижче, тоді огірки можуть зійти. У такому разі краще заздалегідь виростити вдома розсаду, і потім висадити огірочки, що вже підросли, в грунт.

Якщо через 7 днів після посіву огірки не зійшли, причин може бути кілька:

Як сіяти огірки у відкритий ґрунт

Насамперед слід вибрати правильну ділянку для посіву. Огірки краще ростуть на сонці, у захищеному від холодних вітрів місці.

Досвідчені городники рекомендують садити огірки на ділянках, де торік росли капуста, картопля, цибуля, помідор, перець чи морква.

Перед посадкою ґрунт бажано удобрити перегноєм або компостом. Насіння потрібно класти в лунки на відстані 10-12 см. Глибина лунок для посіву має бути 2-3 см.

Раніше повідомлялося, як правильно посіяти редиску, щоб вона виросла великою і не гірчила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ