Today.ua

Портнов вимагає скасувати закон про люстрацію

Колишній заступник глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов вважає, що українська влада повинна негайно скасувати Закон "Про очищення влади", оскільки Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) визнав, що цей закон порушив права чиновників.

"Вони зобов'язані негайно скасувати цей закон саме рішенням Верховної Ради, а не ховатися за Конституційним судом. Чому вони повинні це зробити?! Тому що вони проголосили європейський курс, і в нашій країні діє закон, який називається "Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини", який зобов'язує національних законодавців приводити свої акти у відповідність із рішеннями ЄСПЛ. Тому парламент просто зобов'язаний зібратися і скасувати цей закон", – заявив юрист Андрій Портнов.

Раніше народний депутат, член фракції «Слуга народу» Максим Бужанський, який у вересні виявився на межі виключення з фракції, зареєстрував у парламенті законопроект про визнання таким, що втратив чинність Закон України «Про очищення влади" (про люстрацію).

Нагадаємо, партія Святослава Вакарчука "Голос" має намір внести зміни в закон "Про очищення влади" (про люстрацію).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ