Today.ua

Порошенко закликав Путіна вивести війська з України

Під час сьогоднішнього виступу на Форумі регіонів в Білорусі Петро Порошенко вкотре закликав Російську Федерацію вивести свої війська з України.

У ході виступу Порошенко подякував Президенту Білорусі Олександру Лукашенку за  підтримку ініціативи проведення переговорів про врегулювання ситуації на Донбасі у Мінську, та заявив, що цілком і повністю довіряє білоруському Президенту.

"Чи довіряю я Лукашенку? На 100% довіряю і ми про це сьогодні говорили. Ми маємо зробити все, щоб припинити війну, щоб почалося політичне врегулювання через вибори. Не фейкові, які РФ хоче провести через тиждень, а справжні вибори. Я хочу подякувати Лукашенку. Я задоволений тим, що внаслідок наших домовленостей була прорвана дипломатична блокада, для нас це важливо. Я дякую за цю ініціативу", - додав Порошенко.

Олександр Лукашенко, у свою чергу заявив, що Білорусь готова включитися у конфлікт на Донбасі заради миру. Він додав, що миротворцем або посередником Білорусь не буде.

"Питання війни в Україні останнім часом політизується... Зовсім поруч, у нашого порога, у наших братів гинуть люди. Конфлікту начебто немає кінця. Мета одна - припинити цю війну, мета - зберегти єдину і неподільну Україну", - заявив Лукашенко.

Нагадаємо, наступного тижня до України завітає Ангела Меркель.

Today.ua повідомляв, що перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг розкрив факти причетності Росії до війни на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ