Today.ua

Порошенко закликав НАБУ розслідувати інформацію ЗМІ про розкрадання в оборонному секторі

Президент України Петро Порошенко закликав антикорупційні органи об'єктивно і неупереджено розслідувати факти опублікованих корупційних скандалів в оборонному секторі. Про це він сказав під час візиту до Миколаєва.

Порошенко наголосив, що винні мають нести відповідальність за розкрадання коштів.

"Я публічно звертаюся до національного антикорупційного бюро із закликом розслідувати резонансні публікації і розставити всі крапки над "i"... Якщо хтось винен, то повинна бути відповідальність. Хто сумлінно працює на зміцнення обороноздатності, тим дати можливість захистити своє чесне ім'я", - зазначив президент.

Він також повідомив, що планує звернутись з цього приводу до НАБУ.

"Увечері планую переговорити по телефону з керівництвом НАБУ. Це новий антикорупційний орган, який має репутацію точно незалежного від української влади. Він максимально деполітизований, і це дуже важливо для суспільної довіри до результатів цього розслідування", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко відсторонив заступника голови РНБО і наголосив, що вимагає перевірити інформацію про розкрадання в оборонній сфері.

Як відомо, проект "Наші гроші" оприлюднив розслідування, в якому стверджується, що нібито син Гладковського Ігор причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі країни. Як стверджується в розслідуванні журналістів, він у змові з іншими чиновниками нібито скуповував військові запчастини в РФ і на складах української армії, а ціни на них часто не відповідали будь-яким нормам якості і накручувалися в рази. У розслідуванні вказується, що за змовою з керівництвом "Укроборонпрому" зазначена продукція продавалася на підприємства українського оборонпрому. Журналісти стверджують, що таким чином було розкрадено не менше 250 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ