Today.ua

Порошенко та Варфоломій підписали угоду про співпрацю

Сьогодні, 3 листопада, під час свого візиту до Стамбулу Президент України Петро Порошенко зустрівся зі Вселенським патріархом Варфоломієм. Сторони підписали угоду про співпрацю та взаємодію між Україною і Константинополем. Про це Глава держави повідомив на своїй сторінці у Twitter.


"Угода, яку ми сьогодні підписали, завершує процес створення незалежної УПЦ та створює всі умови для того, щоб процес надання Томосу був проведений абсолютно в чіткій відповідності з канонами православної церкви", – сказав Порошенко.

Нагадаємо, Київський патріархат звернеться до Верховної Ради з проханням змінити назви Української православної церкви Московського патріархата на «Російську православну церкву» в Україні.

У РПЦ обурені словами представника Вселенського патріархату Тельміського Іова про припинення існування Української православної церкви Московського Патріархату на території України.

Раніше архієпископ Тельміський Іов повідомив, що Синод Вселенського патріархату скасував юрисдикцію російської церкви над українським єпископатом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ