Today.ua

Порошенко розповів, чому під час його президентства не арештували Медведчука

Певний час кум російського президента Володимира Путіна Віктор Медведчук був єдиним каналом зв’язку із Кремлем. І коли Україні треба було проводити переговори щодо звільнення заручників, на Банковій іншого механізму для діалогу просто не існувало. Про це розповів п'ятий президент України Петро Порошенко.

Зустрічі із Путіним для переговорів були єдиною причиною, якою Медведчук мотивував часті перельоти до Москви. Але потім все це перетворилось у фарс, бо від України почали вимагати звільнення засуджених, які не мали жодного стосунку війни на Донбасі.

"Але коли ми не змогли зв’язатися з Путіним після агресії у Керченській протоці, я зрозумів, що ситуація у нас кардинально змінилася", - зазначив Порошенко, адже, за його словами, очільник Кремля розумів, що будь-який крок, спрямований на вирішення ситуації з заручниками нібито працював на українського президента.

Окрім того, за прогнозами Порошенка, арешт Медведчука міг закінчитися лише збільшенням його рейтингу.

"До речі, я вже не у владі, але ж Медведчук не перестав літати до Москви? І СБУ не має до нього претензій, хоча там нове керівництво", - підкреслив Порошенко.

Він наголосив, що за відсутності посла Росії Медведчук для нього був лише одним з представників Путіна.

Як раніше повідомляв Today.ua, голова політичної ради партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктор Медведчук визнав, що негативно ставиться до більшості українців, які вважають Росію агресором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ