Today.ua

Порошенко прокоментував відкриті кримінальні справи проти себе

П'ятий президент України Петро Порошенко прокоментував кримінальні справи, відкриті проти нього за заявами політичних діячів часів Віктора Януковича. Він публічно взяв на себе відповідальність за наказ про контрнаступ на Донбасі в 2014 році і запевнив, що готовий до розслідувань. Про це Порошенко заявив на з'їзді партії "Європейська солідарність" у п'ятницю, 31 травня.

"Проти мене, як колишнього верховного головнокомандуючого, відкрили кримінальну справу за те, що в 2014 році я віддав наказ про контрнаступ, в результаті якого ми звільнили 2/3 Донбасу. Це мій наказ і я несу за нього відповідальність перед країною", - сказав Порошенко.

Порошенко запевнив, що він несе відповідальність за цей указ "перед країною, перед українським народом і перед світом" і "зовсім не боїться розслідувань".

"Ще одну кримінальну справу за те, що військові кораблі, користуючись Міжнародною конвенцією щодо свободи судноплавства в Керченській протоці, здійснювали ротацію для забезпечення оборони Азовського узбережжя і Маріуполя. Вони порушили кримінальну справу. Причому, незважаючи на те, що трибунал ООН по морському праву юридично визнав правоту України та дій української влади, прийнявши рішення з негайним вимогою відпустити наших моряків і наші військові кораблі", - додав він.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань (ДБР) почало вивчати заяви колишнього заступника глави Адміністрації президента України часів Віктора Януковича, Андрія Портнова, проти Петра Порошенка, які стосуються відмивання коштів, легалізації незаконних доходів і несплати податків п'ятим президентом України, а також скоєнні економічних злочинів.

Раніше колишній президент України Петро Порошенко заявив, що кримінальні справи проти нього порушують за скаргами «ворогів України» і їх можна вважати «політичним переслідуванням».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ