Today.ua

Порошенко прокоментував участь Гройсмана у парламентських виборах

Екс-президент України і лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко не вважає "зрадою" рішення колишнього члена його команди прем'єр-міністра Володимира Гройсмана йти окремо на парламентські вибори. Порошенко зазначив, що з повагою ставиться до Гройсмана, і говорить, що той "реалізувався саме в його команді.

"Президентська каденція закінчилася, ми починаємо з чистого аркуша. У рабство ніхто нікому не продавався. А виборці дадуть оцінку – побачимо, хто був правий, а хто ні. Ніхто ніколи не брав на себе зобов'язання, що ми йдемо спільним політичним проектом forever", – сказав Порошенко в інтерв'ю.

"Ще раз повторюю, я поважаю, що було зроблено Гройсманом у складі єдиної команди. Я поважаю, що було зроблено Кличко у складі єдиної команди. Але це їх право вибирати зараз власну долю. Я поважаю це право", – додав екс-президент.

Нагадаємо, прем'єр Володимир Гройсман назвав "Блок Петра Порошенко", за списками якої він був обраний у Верховну Раду в 2014 році, "старої партією, яка повинна відійти в минуле". Він заявив, що партії Петра Порошенка і Юлії Тимошенко не повинні пройти в нове скликання Верховної Ради, так як у них була можливість приймати важливі для країни рішення, але вони цього не зробили.

Раніше повідомлялося, що Юлія Тимошенко іронічно відреагувала на заяву Гройсмана у свою адресу і звернулася до прем'єра із закликом "припинити брехати людям".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ