Today.ua

Порошенко послав чіткий сигнал на адресу Росії

Президент України Петро Порошенко під час виступу на Міжнародній конференції високого рівня "Уроки гібридного десятиліття: що потрібно знати для успішного руху вперед" заявив, що влада в Україні чітко розділяє принцип невтручання держави у церковну діяльність.

Порошенко підкреслив, що особливо це стосується іноземної держави, втручання якого постійно відбувалося останніми роками.

"Російська православна церква (РПЦ. - Авт.) Є елементом російської політичної системи. Хто це сказав? Путін сказав, що Росія тримається на двох стовпах - на РПЦ і на ядерній зброї. Ми висновки з цього можемо зробити, хіба це нормально, коли у Кремлі збирається рада безпеки Росії під головуванням Путіна з одним питанням на порядку денному - як захистити РПЦ в Україні?" - заявив Президент України.

Порошенко також пояснив, на які дії РПЦ розраховує Україна.

"Вам тут немає чого робити. Нічого робити вашій церкві, нічого робити вашим збройним силам... Додому, в Росію", - додав Президент України Петро Порошенко.

У середу, 7 листопада, Президент України Петро Порошенко підписав закон про передачу Андріївської церкви Константинополю.

Раніше повідомлялося, що УПЦ Московського патріархату відмовилася від участі в Об'єднавчому соборі і створення єдиної православної церкви в Україні під егідою Вселенського патріархату.

Нагадаємо, росіянам загрожує в'язниця за незаконний в'їзд в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ