Today.ua

Порошенко планує закріпити курс на ЄС і НАТО в Конституції

Під час параду з нагоди 27 річниці Незалежності України президент України Петро Порошенко заявив про наміри подати законопроект щодо закріплення в Конституції прагнень України стати членом ЄС та НАТО. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наполягатиму на закріпленні в Конституції нашого прагнення приєднатися до Євросоюзу і вступити в НАТО. Юристи знайшли формули, як це зробити оптимально та швидко і до відкриття осінньої сесії ВР, яка запланована на 4 вересня, буде зареєстрований відповідний мій законопроект", — сказав Петро Порошенко.

Глава держави зазначив, що інтеграція України — надійний спосіб забезпечити безпеку, розвиток держави та умови для гідного життя людей. На його думку, без України Європейський союз недовершений проект.

“На континенті всі, хто не засліплений російськими грошима, розуміють, що без незалежної європейської України миру і безпеки в Європі було би менше. Точно менше, а не більше. Без відновлення територіальної цілісності, суверенітету нашої держави всі кордони в Центральній та Східній Європі будуть непевні”, — підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, що в Києві проходить масштабний військовий парад, в ході якого продемонструють нові зразки зброї українського виробництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ