Today.ua

Порошенко підписав закон, який надає офіційний статус сільським фермерам

Петро Порошенко підписав Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств". Згідно з документом фермери зараховуватимуться до платників єдиного податку. Про це повідомляє прес-служба президента України.

Цей закон дозволить фермерам, які працюють на своїй землі, легально продавати продукцію та отримати соціальний захист, в тому числі право на пенсію. Таким чином в Україні стимулюватиметься розвиток сімейних фермерських господарств.

"Зміни передбачають віднесення до платників єдиного податку четвертої групи фізичних осіб — підприємців, які організували фермерське господарство, за умови відповідності сукупності певних критеріїв та визначення особливостей їх державної реєстрації/анулювання реєстрації, податкового обліку і звітності, сплати єдиного податку тощо", — ідеться в повідомленні.

Варто нагадати, що Кабінет Міністрів України вніс членів фермерського господарства до переліку платників єдиного соціального податку 13 червня, якщо вони не підлягають страхуванню на інших підставах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ