Today.ua

Порошенко підписав указ про впровадження 5G в Україні

Президент України Петро Порошенко підписав указ про впровадження 5G на території України.

Указ "Про забезпечення послуг для впровадження системи рухомого (мобільного) зв'язку п'ятого покоління" (5G) було підписано сьогодні, 17 травня.

"Стандарт 5G — нові можливості для людей, нові можливості для IT-сектору, для уряду, нові надходження в державний бюджет, нові інвестиції в Україну. І найголовніше – Україна вже точно не пасе задніх. І це – головна зміна, що сталася за п'ять років. Ми повинні все зробити, щоб в Україні у 2020 році працював стандарт 5G", — сказав Порошенко перед підписанням указу.

Президент також наголосив, що розвиток мобільного зв'язку в Україні в останні роки був вражаючим, а конкурси на 3G і 4G зв'язок – зразком прозорого проведення торгів.

5G — п'яте покоління мобільного зв'язку, розвиток мереж 4G. Інформація у нових мережах буде передаватися в 100 разів швидше, ніж в 4G — в теорії швидкості можуть досягати десятків мегабіт в секунду. Інші важливі відмінні особливості 5G: дуже маленька затримка (тобто час, який витрачається на передачу інформації, рахунок йде на мілісекунди) і можливість передавати дані між пристроями безпосередньо.

Нагадаємо, раніше Vodafone підключив до 4G ще 60 населених пунктів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ