Today.ua

Порошенко підписав закон про легалізацію “євроблях“

Президент України Петро Порошенко підписав передані йому законопроекти №8487 і №8488 щодо розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації, згідно з якими всі кошти, отримані від легалізації, підуть до Пенсійного фонду. Про це повідомляє Аutonews.ua.

«Це — непростий компроміс між державою і фактичними власниками авто. Між тими, хто вже прийняв неминучість податків, і тими, хто тільки отримав шанс стати сумлінним платником податків. І ось щоб останні не мали жодного сумніву, що їхні гроші йдуть на добру справу, їх і вирішили у цільовий спосіб направити на допомогу пенсіонерам. Від Пенсійного фонду вимагається регулярно звітувати про обсяги коштів, одержаних від легалізації авто», — повідомив президент на своїй сторінці в Facebook.

Глава держави закликав водіїв припинити організацію акцій непокори або інших мітингів і зайнятися збором документів для оформлення автомобілів у пільговий період.

«Закликаю власників у передбачений законом термін скористатися пільговим порядком розмитнення і утриматись від акцій протесту. Без податків не буває армії, без податків не буває доріг, без податків не буває освіти. І державу будують не президенти, не уряд, не депутати, а платники податків. Це повинно стати аксіомою, і підписання зазначених законів — крок у тому напрямі. Дякую всім за розуміння і здатність до компромісу», — додав президент.

Нагадаємо, організація "Авто Євро Сила" оголосила, що на два дні призупиняє акцію протесту водіїв на єврономерах.

Раніше повідомлялося, що поліція порушила 18 кримінальних справ під час акцій протесту "евробляхеров".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ