Today.ua

Порошенко озвучив чисельність української армії

На сьогоднішній день українська армія налічує понад 250 тисяч військовослужбовців. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки в Ізмаїл Одеської області, передають українські ЗМІ.

"Армія налічує понад 250 тисяч добре підготовлених, добре озброєних, одягнених, добре нагодованих, з високою мотивацією і високим почуттям патріотизму воїнів-патріотів", - зазначив він.

При цьому президент додав, що нещодавно Україна зробила ще одне досягнення на шляху до зміцнення своєї незалежності - Верховна Рада проголосувала за зміни до Конституції щодо курсу в ЄС і НАТО.

Як відомо, за відповідні зміни до Конституції український парламент проголосував 7 лютого 2019 року. В другому читанні за законопроект авторства Порошенка проголосували 334 депутати при мінімально необхідних 300.

Нагадаємо, раніше Порошенко повідомив, що за останні 5 років, від початку російської агресії на території України, ВСУ отримали близько 26 тисяч одиниць зброї та військової техніки.

У своїй передвиборчій програмі на другий президентський термін пріоритетними напрямками Порошенко назвав зміцнення української армії та флоту, а також повернення окупованих територій Донецької та Луганської областей і Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ