Today.ua

Порошенко озвучив середній розмір виплат під час монетизації субсидій

У середу, 6 лютого, Президент України Петро Порошенко заявив про початок монетизації субсидій, а також повідомив про те, що середній розмір виплат становитиме 1500 гривень.

Під час наради щодо забезпечення монетизації субсидій Петро Порошенко зазначив, що після того, як субсидіант розрахується за спожиті послуги, готівкові кошти залишаються в його розпорядженні.

Тим часом у Міністерстві соціальної політики нагадали, що всі, кому призначено субсидію з 2018 року, в березні отримають готівку для оплати комунальних платіжок за лютий 2019 року. Відповідно, в квітні прийдуть кошти для розрахунку за спожиті в березні послуги, а в травні - за квітневу комуналку.

Вся субсидія "старим" субсидіантам буде перерахована у вигляді грошового переказу через "Ощадбанк", а пенсіонерам її виплатить Пенсійний фонд України (ПФУ) разом із пенсією.

Для отримання грошового переказу необхідно буде звернутися до найближчого відділення "Ощадбанку", надавши паспорт та ідентифікаційний код.

Відзначається, що одночасно з виплатою грошового переказу кожному одержувачу субсидії буде відкритий персональний банківський рахунок, на який буде перераховуватися сума субсидії у квітні та травні.

Пенсіонери, які отримають пенсійні виплати через інші банки, зможуть зняти свою субсидію безпосередньо в банкоматі цього банку. А тим, у кого немає пенсійної картки, субсидію разом з пенсією доставить "Укрпошта".

Всі, хто звернувся вперше за субсидією в 2019 році, беруть участь у чинній моделі монетизації. Тобто розрахунки за спожиті послуги у цих осіб з підприємствами буде здійснювати "Ощадбанк", а субсидіанти отримають за результатами вже цього опалювального сезону залишок невикористаної субсидії готівкою через цей банк.

Також Президент України Петро Порошенко додав, що за рахунок держави українцям будуть встановлювати газові лічильники заради досягнення енергетичної незалежності України.

"Через заходи з енергозбереження ми зможемо забезпечити в наступні роки повну енергонезалежність. Особливо важливо відмовитися від поставок газу з території РФ", - підкреслив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ