Today.ua

Порошенко наприкінці вересня виступить на засіданні Генасамблеї ООН

Президент України Петро Порошенко заявив про свій намір виступити на засіданні Генеральної асамблеї ООН наприкінці вересня, де розповість про своє бачення стратегії розвитку ООН.

"Я як президент України рівно через три тижні їду на засідання Генеральної асамблеї ООН, і буду представляти у своєму виступі Україну, аналіз поточної ситуації, стратегію розвитку та бачення змін ролі, функцій і місця ООН", - сказав президент в ході дискусійного клубу в ліцеї "Наукова зміна" в Києві в понеділок, 3 вересня, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко повідомив, що президент України виступить на засіданні ГА ООН 26 вересня.

"Готується і планується візит президента на Генеральну асамблею ООН. Вона на сьогоднішній день має умовні тимчасові рамки з 24 по 27 вересня. Це все ще буде підтверджуватися. 26-го у нього буде виступ на Генасамблеї, відразу ж після обідньої перерви", - сказав Єльченко в ході прес-клубу XIII наради керівників закордонних дипломатичних установ України.

Раніше президент України подякував США за санкції, введені проти Росії, і зазначив, що вони змушують РФ платити більшу ціну за грубе порушення міжнародного права, в тому числі за окупацію українських територій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ