Today.ua

Порошенко дав пораду Зеленському

Колишній глава держави Петро Порошенко дав пораду президенту України Володимиру Зеленському, який свій перший закордонний візит після офіційного вступу на посаду здійснить до Брюсселя. Напередодні цієї важливої події Порошенко закликав Зеленського зберегти все те, що було напрацьовано попередньою командою за останні п'ять років. Петро Олексійович акцентував увагу на продовженні роботи за чотирма напрямками — енергетичним, цифровим, митним, а головне — підтвердити чіткий план по вступу України в НАТО та Євросоюз.

«Членство в НАТО — це безпека для країни і для громадянина, це мир на умовах України. А членство в ЄС — це дотримання прав людини і добробут кожного українця. І це основа програми партії „Європейська солідарність“. Ми будемо боротися за те, щоб реалізувати цей план», — нагадав Порошенко Зеленському.

Порошенко також додав, що «у Януковича теж було багато розмов про євроінтеграцію в той час, коли Україну насправді намагалися повернути в Російську імперію».

«Завтра (4 червня 2019 року. - Авт.) важливий день. Тому я бажаю успіху і Україні, і її президенту», — додав Порошенко.

Відзначимо, що перший закордонний візит нового президента України дуже важливий. По ньому можна визначити, в якому напрямку буде рухатися країна наступні п'ять років.

Нагадаємо, раніше Зеленського запросили до Канади на конференцію з питань України.

«Запрошення передано. Наш прем’єр сподівається на присутність (на конференції в Оттаві. – Авт.) як президента України, так і інших високопоставлених українських чиновників. Хоча ми розуміємо, що водночас в Україні буде відбуватися виборча кампанія», — сказав посол Канади Роман Ващук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ