Today.ua

Порошенко більше не влаштовує Путіна: в Росії пояснили, чому

Російський політичний оглядач Дмитро Галкін розповів, що російська правляча верхівка перебуває в розгубленості: з одного боку, в Кремлі не хочуть, щоб при владі в Україні залишався Петро Порошенко, а з іншого боку, в Росії не розуміють, на кого зробити ставку на виборах, щоб випадково не підіграти чинному президенту України.

На думку Галкіна, у Кремлі вже втратили інтерес до окупованого Донбасу і хотіли б якимось чином зняти накладені на Росію санкції, через які Росія недорахувалася 173 млрд доларів.

Але Президент України Петро Порошенко на поступки не піде і домовлятися не буде, тому в Росії хочуть зміни української влади.

Галкін підкреслив, "якщо залишиться Порошенко, буде спроба переграти якось всю ситуацію на парламентських виборах. Я думаю, що привести свого ставленика вони не хочуть, оскільки не розуміють, хто їх ставленик. А домовлятися вони будуть. Адже санкції дуже заважають розвитку російської економіки".

"Кремль не хоче, щоб Порошенко залишався при владі... Російська влада не хоче підігравати Порошенку. Але ми не бачимо, щоб вони (Кремль. - Авт.) підтримували б Бойка або Тимошенко", - переконаний політичний оглядач.

Раніше глава Служби зовнішньої розвідки (СЗР) Єгор Божок повідомив, що у Росії в планах не тільки безпрецедентне втручання у вибори в 2019 році, але і є варіанти на випадок програшу проросійських сил - силова дестабілізація ситуації в Україні, що змусити Київ капітулювати і піти на умови Кремля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ