Today.ua

Полуничне желе з шампанським: покроковий рецепт вишуканого десерту із сезонної ягоди

Полуниця - одна з найулюбленіших в Україні сезонних ягід. Сьогодні полуницю всі частіше можна побачити на полицях супермаркетів та на ринках, тож не зайвим буде дізнатись нові цікаві рецепти страв із смачної та красивої ягоди.

Ми пропонуємо приготувати досить незвичний десерт - полуничне желе з шампанським.

Вам знадобляться наступні інгредієнти:

Спочатку треба приготувати полуничне пюре. Для цього візьміть 50 грамів ягід, додайте столову ложку холодної води і одну чайну ложку меду. Розімніть полуницю з медом і водою до утворення однорідної маси.

Цукор покладіть у середню каструльку, додайте 300 мл води і цедру лимона.

Нагрійте суміш, щоб цукор розчинився. Зніміть з вогню і дайте охолонути, а цедру дістаньте.

У невеличку миску налийте лимонний сік і додайте желатиновий порошок, після чого залиште на 3-4 хвилини. Миску треба поставити на водяну баню до повного розчинення желатину.

Далі треба змішати желатин із цукровим сиропом, додати полуничне пюре і шампанське.

У келихи розкладіть по три чверті ягід і акуратно залийте рідким желе, щоб ягоди були повністю покриті, дайте трохи застигнути. Потім додайте желе, що залишилось, і відправте келихи в холодильник на 5 годин.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, як приготувати ефективні маски для обличчя на основі полуниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ