Today.ua

Поліція завела справу на Тимошенко

Національна поліція розслідує можливі маніпуляції з виборцями зі сторони народного депутата Юрія Тимошенка та відкрила кримінальне провадження за статтею «перешкоджання здійсненню виборчого права». Про це повідомили журналісти програми "Схеми: корупція в деталях".

Йдеться про випадки обману виборців, "скоєних за попередньою змовою групою осіб, в тому числі, шляхом можливого фіктивного надання коштів дванадцятьма громадянами України" на заставу Тимошенко, який зобов'язані внести відповідно до чинного законодавства.

Сам Юрій Тимошенко заявив, що вважає відкрите щодо нього провадження «політичним переслідуванням».

«Відомо, що відкрили провадження і тиск, шалений тиск, він почався ще задовго до висування. І це починалося навіть у «Народному фронті». І коли вони почули, що я надумав десь там, не узгодивши свої дії, висуватися-балотуватися, вони одразу почали мене залякувати, ми знаємо, що в тебе ні копійки, де ти взяв гроші? Виходить, що злочин – позичити. Я казав і кажу: в мене немає ні копійки бізнесу. Тому я змушений був із ризиком для свого особистого життя, з ризиком всього свого майна ці гроші позичити. У мене все прозоре. Хай шукають, хай доказують»,– сказав кандидат у президенти.

Раніше лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявляла, що вважає участь кандидата в президенти Юрія Тимошенко у передвиборчій гонці "політичною технологією", спрямованою на відтягування у неї голосів, через повний збіг прізвища та ініціалів кандидата з її власними.

Today.ua повідомляв, що 17 січня Юрія Тимошенка виключили зі складу фракції "Народний фронт" за неодноразове порушення дисципліни та ігнорування рішень фракції, які стосуються важливих політико-економічних питань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ