Today.ua

Поліцейські позбавляють водіїв єдиного шансу на оскарження штрафу

Водіям обов'язково слід робити фотокопії оригіналу постанови поліції про накладення штрафу. Про це попереджає Аutonews.ua.

Наприклад, поліцейський вручив вам копію постанови про накладення штрафу. Через деякий час ви приймаєте рішення оскаржити штраф і намагаєтеся прочитати в постанові, що саме ви порушили, але там нічого не можна прочитати: ні суті порушення, ні прізвища інспектора.

За словами адвоката, ухвала, яка складається у двох примірниках, заповнюється інспектором через копірку. Тому, як правило, копія, яка вручається водієві, - часто погано читається.

Поліцейські свідомо зловживають обов'язками, заповнюючи постанову легким натиском ручки для її нечитабельності, з метою ненадання можливості водієві надалі оскаржити штраф.

Адвокат підкреслив, що в постанові лише прізвище водія написано чіткими великими буквами. Це потрібно інспектору, щоб не помилитися, кого саме оштрафували при внесенні в базу даних поліції.

До речі, крім свого прізвища, в копії постанови ви не зможете прочитати ні суті правопорушення, за яке вас оштрафували, ні прізвища, посади і місця служби інспектора. І таку постанову ви не зможете оскаржити в суді.

При відсутності інформації про поліцейського суд відразу вам відмовить навіть у відкритті провадження, а не тільки в розгляді справи по суті. Оскільки в обов'язки суду не входить функція пошуку інспектора, який вас оштрафував.

Адвокат радить автомобілістам під час накладення штрафу на місці події робити на мобільний телефон фотокопію першого примірника - оригіналу постанови про порушення. Ця фотокопія зможе стати єдиним шансом, щоб оскаржити накладене стягнення.

Нагадаємо, активісти пропонують знизити термін дії водійських прав до 1-2 років і ввести щорічний медогляд для всіх водіїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ