Today.ua

“Поки надбавку не отримає останній лікар“: Зеленський пообіцяв контролювати виплати медикам, які борються з коронавірусом

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв проконтролювати питання виплат надбавок медпрацівникам, які борються з коронавірусом, поки їх не отримає останній лікар. Про це глава держави заявив під час наради в Офісі президента.

Так, міністр охорони здоров'я Максим Степанов доповів Володимиру Зеленському, що вже в половині областей України виплатили обіцяні надбавки лікарям.

Зокрема, за словами глави МОЗ, вже 12 областей України на 100% виплатили надбавки до зарплат за березень медикам, які борються з COVID-19.

Решта регіонів, за словами Степанова, наразі проводять фінальні розрахунки. У деяких областях України вже починаються виплати надбавок за квітень - наприклад, Чернівецькому обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф вже надали для цього близько 19 мільйонів гривень.

Зеленський наголосив, що триматиме це питання на власному контролі.

"Я буду тримати питання доплат лікарям на контролі, поки свої надбавки за таку важку і відповідальну роботу не отримає останній лікар, який бореться з коронавірусом", - запевнив глава держави.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, які виплати обіцяють медикам, що працюють із хворими на коронавірус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ