Today.ua

Похрустим? Кращий рецепт малосольних огірочків від відомого телеведучого

Відомий телеведучий каналу «Україна» Олексій Суханов зізнався, що навчився готувати хрусткі малосольні огірочки у своєї мами та бабусі, які дозволяли йому допомагати на кухні.

— Як тільки у продажу з'являлись грунтові огірочки, мама їх солила, - зізнається ведучий проекту «говорить Україна» Олексій Суханов. - Це було моє улюблене ласощі — варена картопля і малосольный хрумкий огірок. Цим сімейним рецептом я користуюся до сих пір. Правда, треба запастися терпінням — ці огірки робляться три години. Але, повірте, результат того вартий! Краще всього підійдуть звичайні грунтові огірки — їх вже можна придбати на ярмарках. Звичайно, можна взяти і салатні сорти, але вони будуть не такими хрусткими.

Інгредієнти розраховані на півтора кілограма огірків:

Приправа для моркви по-корейськи — 0,5 пачки; цукор — 100 грам; сіль — 50 грам; оцет 9% — 0,5 склянки; часник — 0,5 головки.

1. Моєму огірки під проточною водою. Щоб прибрати гіркоту, можна огірки замочити в холодній воді на кілька годин.

2. Кладемо нарізані на шматочки огірочки в миску. Туди ж висипаємо сіль, цукор і приправи. Часник чистимо і видавлюємо.

3. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти. Додаємо оцет і олію, знову добре перемішуємо і ставимо на 3 години в холодильник. Але краще все-таки пробувати огірочки на наступний день — вони виходять чудовими!

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман поділився рецептом свого схуднення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ