Today.ua

Похорон батька Порошенка перенесли: екс-президента викликали до суду з приводу арешту

Батька екс-президента Петра Порошенка, Олексія Порошенка, який помер 16 червня після перенесеного інсульту, повинні були ховати сьогодні, 18 червня. Однак, через те, що саме в цей день Петро Порошенко був викликаний на допит в Печерський районний суд, похорон довелося перенести на один день.

У п'ятницю, 19 червня, о 10:00 у Свято-Михайлівському монастирі відслужать панахиду. Прощання з Олексієм Івановичем Порошенко відбудеться о 12:00 за адресою Інститутська, 7.

Сьогодні Петру Порошенку мають обрати запобіжний захід у справі про призначення Сергія Семочко першим заступником глави Служби зовнішньої розвідки. Засідання призначено на 15.15. Сторона обвинувачення буде клопотати у суді про взяття Порошенко під варту.

Слідство вважає, що Порошенко, будучи президентом України, в 2018 році при призначенні Семочко першим заступником голови Служби зовнішньої розвідки видав незаконний наказ, яким схилив військову посадову особу до перевищення службових повноважень, за що повинен нести відповідальність.

Нагадаємо, Олексій Порошенко помер 16 червня у віці 84 років після перенесеного інсульту. Напередодні смерті йому повідомили, що його сина викликають до суду для обрання запобіжного заходу і прокуратура вимагає заарештувати Порошенко-молодшого. Ця новина виявилася для Олексія Івановича фатальною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ