Today.ua

Погодні аномалії в кінці січня: синоптики здивували прогнозом на початок тижня

Погода в Україні на початку наступного тижня порадує українців новими синоптичними аномаліями. Згідно з прогнозом Укргідрометцентру, температура повітря в деяких регіонах прогріється до +9 градусів. Найхолодніше буде у східних областях.

У понеділок, 27 січня, синоптики обіцяють на Заході від +2 до +7 градусів вдень, вночі - від -1 до +1 градуса. В Ужгороді вдень очікується мокрий сніг з дощем. На решті території країни без опадів. У південних областях очікується найтепліше - +5... +7 градусів вдень, вночі до -1. У Києві 27 січня без опадів, повітря прогріється до +5 градусів вдень, вночі невеликі заморозки до -1. Вітер переважно південно-західний.

У вівторок, 28 січня, погода в деяких областях України зіпсується і почнуться дощі. Зокрема, без опадів буде лише в західних областях і в Києві. На всій іншій території очікуються дощі з мокрим снігом. Найхолодніше синоптики передають на сході - від +1 до +3 градусів вдень 0...-2 вночі. На півдні, незважаючи на сильні опади, погода буде теплою - від +5 до +7 градусів. У столиці, як і попередній день, повітря прогріється до +3... +5. Вітер переважно південний.

Раніше синоптики дали прогноз погоди на майбутню весну, зазначивши, що березень буде холодним і морозним, а в травні почнеться глобальна посуха.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ