Today.ua

Погода на 29 жовтня: в Україну прийшла холодна осінь

В Україну прийшов холодний атмосферний фронт. Погода на вівторок, 29 жовтня, як і було обіцяно синоптиками, буде холодною і вологою. Дощі можливі в центрі України, у Донецькій області, а також у західних і північних областях. Очікується +7 +13 градусів, на південному сході повітря прогріється до +12 +15, в Криму - до 17 градусів тепла. Вранці на дорогах зберігається небезпека через тумани.

Що стосується погоди на середу, то з 30 жовтня в Україну разом з антициклоном Oldenburgia прийдуть морози. Зараз область підвищеного атмосферного тиску зосереджена над Ісландією, але до середини тижня почне визначати погоду і в нашій країні.

Народний синоптик Наталка Діденко на сторінці у Facebook повідомила, що у період з 30 жовтня до 2 листопада очікуються нічні морози до -5 градусів. Вдень температура коливатиметься від 4 до 7 градусів тепла.

Народний синоптик Володимир Деркач повідомив, що температура повітря протягом першої декади листопада вдень і вночі буде плюсовою. Прихід нічних морозів синоптик спрогнозував на другу декаду листопада. Тим не менш у середині листопада на кілька днів потеплішає, а потім знову прийде похолодання, яке налякає українців опадами у вигляді снігу. Третя декада листопада буде холодною і вологою. У деякі дні прогнозуються досить сильні опади. Температура повітря вже опуститься нижче нуля.

У кінці листопада в Україну прорветься холодний атмосферний фронт із Сибіру, який принесе морози і дощ зі снігом. Також прогнозується, що в січні і лютому 2020 року температура впаде до граничного мінімуму. Очікуються потужні снігопади. Щоправда, синоптики запевняють, що робити точні прогнози зараз досить складно — клімат "розхитаний".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ