Today.ua

Погода до кінця тижня: синоптики розповіли, де пройдуть дощі та мокрий сніг

В Україні багатьох цікавить, як довго протримається у грудні потепління. За прогнозами Українського гідрометцентру, весняна погода в Україні буде до 20 грудня. У найближчі дні дощ і мокрий сніг очікується в Карпатському регіоні. А 14 і 15 грудня пройдуть дощі зі снігом в більшості областей України. На наступному тижні опадів не буде.

Так, 13 грудня, в п'ятницю, невеликий дощ очікується в Івано-Франківській, Закарпатській та Львівській областях. Можливі пориви вітру до 12 метрів в секунду. На Луганщині стовпчики термометрів покажуть + 1 градус морозу, а на півдні - плюс 7 градусів.

14 грудня, у суботу, дощі зі снігом накриють західну частину країни. Пориви вітру будуть досягати 8 метрів в секунду. На сході температура підніметься до 1, а на півдні - до 8.

15 грудня, в неділю, дощі накриють всю Україну, а на заході, сході та півночі очікується мокрий сніг. Денна температура на сході досягне 1 градуса тепла, а на півдні країни повітря прогріється до 8 градусів.

Погода на Новий рік не буде такою теплою, як раніше обіцяли синоптики. Крижаний дощ буде чергуватися зі снігом, при цьому температура повітря вдень буде вище нуля.

У січні буде набагато холодніше, а в лютому синоптики обіцяють морози до -18...-20 градусів.

Зима в 2020 році затягнеться до початку березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ