Today.ua

Погана спадковість: ТОП-3 найбільш хворобливих порід собак

Деякі породи собак страждають від серйозних генетичних захворювань, про яких їх майбутнім господарям слід знати заздалегідь. Найчастіше проблеми зі здоров'ям виникають у зв'язку з певними генетичними особливостями і супроводжують тварин протягом усього їхнього життя. Представляємо до вашої уваги ТОП-3 породи собак, які повністю залежні від допомоги господаря і вимагають особливого догляду.

Німецькі вівчарки

Ця сильна собака насправді частіше за інших порід страждає від порушень опорно-рухового апарату. Після активних прогулянок або інших фізичних навантажень у вівчарок може початися кульгавість і хитка хода. Вони швидко стомлюються і не в змозі правильно перетравлювати їжу, через що постійно відчувають голод. Справа в тому, що серед інших генетичних захворювань, деякі німецькі вівчарки страждають від недостатності підшлункової залози і їм доводиться все життя сидіти на таблетках. У собак цієї породи часто здувається живіт і може бути погане згортання крові (гемофілія).

Хаскі

У цієї породи найчастіше ветеринари виявляють якісь алергічні реакції, а також хвороби очей (катаракта, глаукома). Враховуючи те, що порода була виведена на півночі, то у цих собак є певні вроджені патології - збільшення розміру серця і підвищене згортання крові. Серед спадкових захворювань у хаскі може бути цукровий діабет, хвороби нервової системи, захворювання опорно-рухового апарату, дерматологічні патології.

Мопс

У цієї породи найчастіше присутні вроджені проблеми з диханням. Мопси частіше за інших хропуть, хрюкають, сопуть, кашляють після фізичних навантажень, задихаються і навіть іноді падають в непритомність. Ці собаки також від народження часто страждають від зайвої ваги і мають різні алергічні реакції. Серед генетичних патологій у мопсів трапляється асептичний некроз голівки стегна і некротизуючий менінгоенцефаліт. Щоб продовжити життя своєму вихованцеві, не ігноруйте будь-які ознаки хвороби і вчасно звертайтеся за допомогою до ветеринара.

Раніше повідомлялося про найменші породи собак, які ведуть себе по відношенню до людей досить егоїстично.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ