Today.ua

“Подарунків не приймаю“: Зеленський здивував українців своїм вчинком

Під час свого візиту до Трускавця, у суботу, 3 серпня, президент України Володимир Зеленський провів нараду, на якій був присутній екс-міністр охорони здоров’я Туреччини Емін Чакман. Він хотів піднести українському президентові презент, але той відмовився.

«Мені дуже приємно, але я ніколи не приймаю подарунків, тому вибачте», – наголосив Володимир Зеленський.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи планується щорічне послання до депутатів на першому засіданні парламенту нового скликання, Зеленський сказав: "щось буде", проте ще невідомо, коли саме це засідання відбудеться.

Крім того, на зустрічі з новообраними депутатами від "Слуги народу" президент розповів про перспективу скасування віз для іноземців, які хочуть приїхати в Україну на лікування. Президент зазначив, що в Трускавець і інші курортні міста, де є санаторії і можливість поправити здоров’я, щорічно приїжджають люди з усього світу. Тому чиновники можуть підготувати список таких країн і прийняти рішення про скасування оформлення віз для лікування. Також планується для вирішення цього питання звернутися у Міністерство закордонних справ. Таким чином, Зеленський планує розвивати медичний туризм.

Today.ua повідомляв, що Зеленський ліквідував всі чутки і припущення про дату позачергових місцевих виборів, заявивши, що вони відбудуться, як і було заплановано, в 2020 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ