Today.ua

“Побили до смерті і зняли на відео“: суд відпустив підозрюваних у жорстокому вбивстві

Підозрюваних у жорстокому вбивстві 48-річного жителя Запоріжжя в Дніпрі випустили із СІЗО під домашній арешт за кілька днів до суду. Жорстокий злочин було скоєно в квітні. Двоє хлопців 22 і 26 років побили і втопили людину, знімаючи все це на телефон. За вчинене вбивство підозрюваним загрожує довічне ув'язнення.

"Прокуратура наполягала, щоб підозрювані залишалися під вартою на час суду. Але їх адвокати домоглися того, що буквально за кілька днів до початку розгляду справи в суді підозрюваних відпустили під домашній арешт. Ми були проти такого рішення. Але, згідно з діючими законами, ми не можемо оскаржити рішення суду на стадії судового розгляду. Трохи раніше, на стадії виробництва, могли. А зараз — ні, — розповіла прес-секретар прокуратури Дніпропетровської області Олександра Сараєва.

Як відомо, 6 квітня п'яні чоловіки після сварки в кафе з жителем Запоріжжя побили його і скинули в річку - від отриманих травм чоловік не зміг виплисти на берег і помер. Найстрашніше в цій трагедії те, що молоді люди знімали розправу на відео. У поліції за фактом злочину відкрили кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ст. 115 КК (умисне вбивство).

Обидва хлопця на момент скоєння злочину були у стані сильного алкогольного сп'яніння. Перед прибулими на місце вбивства оперативниками вони почали розігрувати спектакль, стверджуючи, що ніби самі проходили повз, і не бачили, що сталося. Хтось з перехожих повідомив поліцейським, що зловмисники знімали вбивство на відео. У одного з молодиків тут же був вилучений телефон, де знайшли те саме відео, яке і стало доказом.

Як розповіли в прокуратурі Дніпропетровської області, після вердикту суду щодо зміни запобіжного заходу хлопцям вони не можуть оскаржити рішення на стадії судового розгляду.

У Кіровському райсуді Дніпра розповіли, що адвокати підозрюваних надали документи з позитивною характеристикою хлопців за місцем проживання. Після цього судді задовольнили клопотання сторони захисту.

Раніше повідомлялося, що на Дніпропетровщині 24-річний рецидивіст до смерті згвалтував 14-річну дівчинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ