Today.ua

За ціною квартири: ТОП-5 найдорожчих порід собак

Собака ще з печерних часів була людині найбільш відданим другом. І звісно люди люблять цих хвостатих і чотириногих зовсім не за їхню ринкову вартість, а за вірність і любов, яка читається у відданих собачих очах. Однак, якщо серйозно зайнятися розведенням породистих собак, то це може приносити непоганий дохід. Мода на собак (звучить, звичайно, цинічно) змінюється, а разом з нею змінюється і ціна на ті чи інші породи. Однак на сьогодні ТОП-5 найдорожчих порід собак виглядає таким чином.

5.Аргентинський дог

Плямисте забарвлення вважається у цій породі вадою, тому доги плямистого забарвлення йдуть за нижчу ціну. Якщо ж аргентинський дог білий, то за такого собаку можна взяти на ринку 4000 доларів. Однак при цьому варто пам'ятати, що у багатьох країнах цю породу утримувати забороняється, тому що тварина відрізняється агресивною вдачею і може бути потенційно небезпечна.

4.Той-пудель

Чарівні цуценята той-пуделя, які можуть поміститися в чашку для чаю, йдуть за космічними цінами. Причому, чим мініатюрніший маленький песик, тим він дорожчий. Найбільш популярна ця порода наразі в Японії, Китаї і Кореї. Проте ця мода поступово просувається на захід. Адже завести такого "звіра" хочуть багато людей. За таку маленьку теплу гавкаючу грудочку доведеться викласти близько 5000 доларів.

3.Левхен

Левхени дуже погано розмножуються. У виводку цієї породи мало цуценят, і тому ці собаки в якійсь мірі можна вважати "штучними виробами". Через це й ціна на них надзвичайно висока. Середня вартість такої крихітки коливається в районі 8000 в американській валюті.

2.Самоїдська собака

Самоїдські собаки надзвичайно красиві. Білосніжна доглянута шерсть такої тварини виглядає дуже ефектно. І зазвичай поява з таким собакою на вулиці викликає легкий ажіотаж у перехожих. Всі намагаються підійти, щоби доторкнутися до білосніжної шерсті красеня. Однак цінність цієї породи не лише в її красі. Виявляється, лікарі рекомендують завести такого друга людям, які страждають на депресію. Ця порода може вивести з пригніченого стану будь-кого. Але й вартість такого красеня теж здатна загнати в депресію. За нього правлять від 4 до 11 тисяч доларів.

1.Тибетський мастиф

На сьогодні найдорожча порода – тибетський мастиф. Правда, цуценята мастифа можуть обійтися навіть дешевше, ніж цуценята попередніх чотирьох порід. Їх можна придбати приблизно за 3000 доларів. Однак за дорослого собаку доведеться викласти ціну, еквівалентну вартості нової іномарки або квартири в обласному центрі України. За нього правлять від 15 до 30 тисяч доларів. У 2012 році цуценя такої породи продали за півтора мільйона доларів!

Втім, якщо у вас і близько немає таких грошей, не впадайте у відчай. Придивіться до нічийної дворняги, яка плентається за вами на вулиці. Скажіть їй пару добрих слів і почастуйте сарделькою. Все! Вона – ваша. Любіть її і отримуйте безмежну любов і відданість у відповідь.

Нагадаємо, вчені пояснили унікальну відданість собак своїм господарям. Виявляється, здатність любити в них закладена на генному рівні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ