На українців чекає непроста зима на фоні екстрених відключень електроенергії. Саме тому потрібно запастися не лише сірниками, ліхтариками, батарейками, а й зробити запаси продуктів, які не псуватимуться без холодильника. А якщо у вас вдома електроплита, тоді треба подумати ще й про їжу, яка не потребує розігріву. Найкраще рішення – це консервація. Якщо ви вже зробили запас тушонки, то можна спробувати ще й законсервувати плов.
Готова страва в банці виручить вас у разі вимкнення світла та газу. Приготуйте звичний плов, тільки не з м'ясом, а з овочами. До складу страви можуть входити будь-які овочі за смаком. Потім закрутіть плов кришками та поставте банки в темне місце.
Плов з овочами в банку на зиму
Інгредієнти:
- Круглий рис – 200 г
- Помідори – 3 кг
- Морква – 1 кг
- Цибуля – 1 кг
- Болгарський перець – 1 кг
- Цукор – 200 г
- Сіль – 100 г
- Соняшникова олія – 300 г
Моркву та цибулю ретельно помийте та почистіть. Наріжте цибулю дрібними кубиками. Помідори наріжте великими скибочками. Моркву натріть на тертці або наріжте соломкою. Перець наріжте півкільцями. Також в овочевий плов можна додавати капусту, кабачок чи баклажан.
Каструлю з товстим дном поставте на вогонь. Додайте соняшникову олію, сіль та цукор. Викладайте в каструлю спочатку цибулю, потім моркву, помідори та болгарський перець. Перемішайте овочі та смажте їх 10 хвилин на середньому вогні.
Додайте до овочів промитий сухий рис. Долийте води, щоб вона покривала вміст каструлі. Перемішайте плов та готуйте під кришкою приблизно 10 хвилин.
Розкладіть гарячий рис по стерилізованим банкам. Банки заповніть щільно пловом. Закрутіть стерилізованими кришками, переверніть дном догори, накрийте товстою ковдрою і залиште до повного остигання.
Взимку така консервація стане справжньою знахідкою.
Раніше повідомлялося, як на зовнішній вигляд визначити, що консервацію їсти не можна.