Today.ua

“Будуть платити більше“: українським водіям підготували неприємний “сюрприз“

Водіям вантажного транспорту в Україні доведеться платити новий транспортний збір. Систему оплати за проїзд українськими дорогами для власників великовагового транспорту планують ввести в кінці 2019 року, після того, як буде прийнятий закон, який зможе це регулювати. Про це заявив в. о. "Укравтодору" Славомір Новак.

За його словами, для початку потрібно прийняти закон, який врегулює питання сплати цього збору.

"Нам вкрай необхідно ввести додаткове джерело Дорожнього фонду. Існує європейський принцип: фури, особливо ті, які заробляють на перевезеннях, повинні більше платити за проїзд по дорогах", - сказав Новак.

Він додав, що обсяги від руйнування автодоріг через перевантаженого транспорту – величезні. Для того, щоб впоратися з цим, в Україні планується ввести чотири інтелектуальні транспортні системи.

Перші 6 пунктів зважування з'являться на під'їздах до Києва вже в жовтні 2019 року. Всього планується встановити до 100 таких пунктів.

Новак також розповів про підготовку українських доріг до зимового періоду. За його словами, вже підготовлено 2778 одиниць техніки і механізмів (44% від необхідного) і 800 одиниць навісного обладнання (46%). Для тимчасової стоянки транспортних засобів у період негоди планується використовувати більше 800 майданчиків у смугах відводу доріг та на об'єктах дорожнього сервісу.

Крім того, на автодорогах загального користування державного значення буде встановлено понад 7 тис. погонних метрів пасивних засобів боротьби зі снігом. Повний комплекс заходів з підготовки дорожнього господарства до осінньо-зимового періоду 2019-2020 рр. планується завершити до 1 листопада поточного року.

Раніше повідомлялося, що 90% авто в Україні не зможуть пройти техогляд, адже цей процес несе в собі "колосальні корупційні ризики".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ