Today.ua

Платіжки на тепло за лютий зменшаться на 40%: Гончарук обіцяє рекордно малі рахунки за газ

За лютий 2020 року українці отримають рекордно низькі платіжки за опалення - зниження ціни може сягнути цілих 40%. Про заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час брифінгу, що проходив вчора, 2 березня.

При цьому Гончарук наголосив, що платіжки за лютий будуть рекордно низькими в порівнянні не тільки з попередніми місяцями, а й з усіма останніми роками.

"За лютий рекордно маленька платіжка. Не тільки за зиму, а й останні роки. Це результат роботи парламенту, уряду. Це перший гарний підсумок зими. Можемо розраховувати, що теплокомуненерго отримають можливість знизити до 40%. Окремі споживачі отримають рахунок на 40% менше, ніж минулої зими за минулий період", - сказав глава уряду.

Втім, всупереч заявам Гончарука, багато українців вже отримали платіжки, і вони виявились десятки разів більшими за попередні. Зокрема, згідно з новим законом "Про житлово-комунальні послуги" та відповідно до нормативів Кабінету міністрів України, в тих будинках, де індивідуальні лічильники на опалення є в від 70 до 99% квартир, іншим доводиться платити за комуналку своїх сусідів.

Раніше повідомлялось, що в лютому деякі кияни отримали "фантастичні" платіжки за газ, в яких були вказані суми вдвічі більші за ті, що були в попередні місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ