Today.ua

Півмільярдний контракт з Airbus: перші вертольоти надійдуть до кінця року

Як уже повідомляли Today UA, Президент України Петро Порошенко підписав Закон про ратифікацію міжурядової українсько-французької угоди щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні.

Петро Порошенко висловив переконання, що поставка французьких вертольотів посилить операційні можливості сектора безпеки України.

"Україна зараз відображає російську агресію, і сума, яка виділяється на ці цілі, є дуже значною. Ми б просили, щоб частина цього контракту, частина вертольотів, могла дійти до Збройних Сил України", - сказав глава держави.

Народний депутат України Антон Геращенко повідомив, що вертольоти Airbus використовуватимуться Службою з надзвичайних ситуацій, Нацвардіей, прикордонною службою, Нацполіціей з метою якнайшвидшого порятунку життів, запобіганню і розслідуванню особливо небезпечних злочинів, охорони держкордону.

Особливу увагу буде приділено залученню суперсучасних вертольотів у зоні ООС, у Карпатах, прибережній зоні вздовж Азовського та Чорного морів.

Як повідомив глава МВС Арсен Аваков, четвертого жовтня українська делегація відвідала завод Airbus Helicopters і ознайомилася з процесом складання вертольотів H125 і Н225.

Глава МВС, в свою чергу, заявив, що контракт на поставку французьких вертольотів для потреб України - це рішучий і якісний крок вперед.

"Це дійсно виводить нас на більш високий рівень. Технічне обслуговування цих машин буде здійснюватися в Україні. Тому це дійсно інший якісний рівень і з точки зору безпеки польотів, і з точки зору ефективності застосування", - зазначив Аваков.

Старший віце-президент Airbus Helicopters Олів'є Мішалон зазначив, що його компанія докладе всіх зусиль, щоб гарантувати повне задоволення потреб України.

Є надія, що до кінця 2018 року Україна отримає перші чотири вертольоти від французької компанії.

Нагадаємо, фінансування проекту загальною вартістю 500 мільйонів євро буде здійснюватися за рахунок кредитних коштів.

Як раніше повідомляли Today UA, в Україні пройшли масштабні навчання Збройних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ