Today.ua

Півмільйона vs 10 тисяч грн: співробітники “Укрзалізниці“ влаштовують забастовки

Співробітники "Укрзалізниці" попереджають, що можуть почати забастовки, якщо їм не підвищать зарплати. Про це повідомляють українські ЗМІ.

Співробітники "Укрзалізниці" заявили, що керівництво держпідприємства отримує величезні премії та позбавляє їх бонусів. На тлі цього залізничники вимагають від дирекції виплатити їм тринадцяту зарплату, а також підвищити оклади, як це раніше було обіцяно.

Крім того, колектив "Укрзалізниці" вимагатиме відставки керівництва.

Вони розповіли, що після підвищення зарплати в липні на 10% їм знизили премію до 10%. При цьому керівництво досить лаконічно пояснило причину такого рішення - "важкі часи". Але в той самий час керівнику "Укрзалізниці" нараховують зарплату щодня. На місяць він має близько 0,5 млн грн. У цей час співробітники компанії в середньому отримують близько 10 тис. грн на місяць.

В соцмережах співробітники "Укрзалізниці" вже влаштували флешмоб. Далі вони планують провести всеукраїнську акцію протесту. Також співробітники хочуть добитись зміни керівництва "Укрзалізниці".

Нгадаємо, раніше у Зеленського розповіли про майбутнє “Нафтогазу” і “Укрзалізниці”. Зокрема, позаштатний радник президента Володимира Зеленського Олег Устенко заявив, що великі держкомпанії, які є монополістами в Україні, потрібно розділяти на частини і продавати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ