Today.ua

Після звільнення з посади міністра Клімкін придбав авто за 30 тис. доларів

Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін після звільнення придбав елітний автомобіль вартістю понад 30 тисяч доларів. Про це стало відомо із суттєвих змін у декларації дипломата, внесених 18 вересня.

Так, 10 вересня Клімкін придбав автомобіль Mazda CX-5 2019 року випуску за 801 801 грн, що становить майже 33 тисячі доларів за нинішнім курсом. Новеньке авто дипломат придбав у салоні. Вартість придбання зазначена коректно.

У декларації ексміністра перед звільненням, поданої наприкінці серпня цього року, вказано, що дипломат володіє двома авто – VOLVO S40 2008 року писку за 152 тисячі гривень та Skoda Felicia 2000 року випуску за 46 тисяч гривень.

Примітним є той факт, що майже уся нерухомість родини – кілька квартир у Києві та земельні ділянки і будинок в області – записані на дружину Клімкіна, яка працює у ДУС. Сам Павло Клімкін має половину паркомісця і половину квартири у Києві за понад 3 млн грн. У подружжя є суттєві накопичення у гривні і валюті та кілька вкладів у банках, тож колишній очільник МЗС може собі дозволити дороге авто.

Нагадаємо, НАБУ зобов’язали відкрити справу проти Порошенка і Клімкіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ