Today.ua

Пішов із життя народний артист України Ігор Славинський

Ігор Славинський — народний артист України, актор і режисер Театру на Подолі — помер у 66 років. Про смерть режисера повідомив на своїй сторінці у Facebook театральний критик Олег Вергеліс. Олег зазначив, що фатальною для режисера виявилась остання поїздка до Миколаєва. Організм не витримав спеки, навантаження та постійного "бігу" по колу.

"Ігор Славинський був з числа театральних людей, які випромінюють тепле і добре світло, — розповідає театральний критик Олег Вергеліс DT.UA. —  Тобто, він сам був справді світлою людиною Театру. Таке світло і ще незнищенний гуманізм — в кожній його виставі — і в Театрі на Подолі, і в Молодому, і в театрі "Сузір'я", у багатьох інших театрах країни. Наприклад, хіт-довгожитель — його вистава "Синій автомобіль" (яка йде дуже довго і, на жаль, пережила свого творця) — саме про потребу світла в душі людській..."

Ігор Славинський лауреат чотирьох премій "Київська пектораль", премії Амвросія Бучми за найкращу режисуру вистав "Мертві душі" і "Люксембурзький сад" у Театрі на Подолі. Він зіграв близько 50 ролей у серіалах та фільмах. Цього року Ігор отримав звання народного артиста України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ